We take care

Bewo; voorloper en marktleider in professionele zaagmachines

Na de Tweede Wereldoorlog kreeg de industrialisatie meer vorm. De handbediende cirkelzaag werd steeds populairder, maar tegelijkertijd kwam er behoefte aan een hogere productiecapaciteit. Hierdoor ontstond de vraag naar automatisering en ook daar speelden we op in. Vanaf de jaren vijftig ontwikkelen en bouwen we zaagsystemen geheel in eigen huis. Hiermee waren we een voorloper en een marktleider in Nederland. Bewerkten onze klanten voorheen zo’n duizend buizen per dag, met dank aan de automatische zaagmachine werden dat er al snel tienduizenden.

Steeds meer geïntegreerde processen automatisch verwerken

Net als onze klanten zagen wij ook dat de bewerking van een product niet stopt na het automatische zagen. Op die behoefte aan verdere automatische processen speelden we in. Dat geldt ook voor de nabewerking van een product. Inmiddels kunnen de zaaglijnen van Bewo buizen ook ontbramen, aanfasen, meten, wassen en verpakken. Stuk voor stuk voorbeelden van geïntegreerde processen die we zijn gaan automatiseren. Dat is vandaag de dag wie wij zijn: een club van mensen die processen rondom het afkorten van buizen en profielen weten te automatiseren voor klanten. Over de hele wereld vertrouwen mensen in duizenden werkplaatsen en fabrieken met succes op onze service, oplossingen en betrouwbare producten.

Vacature: Service manager

De service manager binnen Bewo Cutting Systems in Waalwijk coördineert het Service Team welke verantwoordelijk is voor de uitvoering van alle service werkzaamheden van klanten en ondersteuning van lokale service partners in Europa, US en Azië. Tezamen met de sales consultant welke uitvoering geeft aan de commerciële activiteiten draag jij zorg voor de aansturing van […]

Bekijk vacature

Vacature: Service Engineer (technisch, communicatief en oplossingsgericht)

Functieprofiel De service engineer binnen Bewo Cutting Systems in Waalwijk maakt deel uit van het Service Team en is verantwoordelijk voor het verlenen van service aan geautomatiseerde zaaglijnen in de ruimste zin van het woord. Hieronder vallen o.a. oplossen van storingen, machine inspecties, preventief onderhoud, product trainingen en in voorkomende gevallen ondersteuning bij inbedrijfstelling van […]

Bekijk vacature
Over Bewo

Machine als deel van de totaaloplossing

Onze mensen zijn trots op het product dat ze maken en vinden het bijzonder dat één product zoveel verschillende technische aspecten kent. Daarbij gaat het om veel meer dan het verbinden van machines alleen. Bedrijven kloppen bij ons aan voor het totaalplaatje. Ze leggen een vraag bij ons neer en met elkaar komen we tot de meest geschikte toepassing waarmee de klanten van deze bedrijven verder worden geholpen. Iedere zaagmachine is onderdeel van een turn-key oplossing die wij voor onze klanten bedenken. Onderhoudspakketten zijn een haast vanzelfsprekend onderdeel van die oplossing geworden. Dat komt doordat we de klant zoveel mogelijk ontzorgen, zodat de klant zich kan richten op de eigen business en kan doen waar hij het sterkst in is.

Moedermaatschappij Nivora Holding B.V.

Sinds 2008 zijn we samen met andere Nederlandse producenten van metaalbewerkingsmachines onderdeel van Nivora Holding B.V.  Onder de vlag van Nivora werken ruim 400 mensen in Nederland die samen een omzet van meer dan 75 miljoen euro realiseren. Nivora maakt zich sterk voor het duurzaam ontwikkelen en behouden van industriële kennis en werkgelegenheid in Nederland. We zijn er trots op dat iedere machine die wij produceren in onze werkplaats van ruim 3.000 vierkante meter, nog steeds in Nederland wordt gemaakt. Als stichting geeft Nivora ons de mogelijkheid met een lange termijn visie naar zaken te kijken. De stip op de horizon is datgene wat wij voor ogen hebben bij iedere nieuwe ontwikkeling. Dat lukt alleen met voldoende ruimte en vakmanschap om u heen.

Over de hele wereld verder bouwen

De mensen die iedere dag namens Bewo aan de slag gaan, zijn het belangrijkste bezit in de organisatie. Niet voor niets leveren we al sinds 1945 zaagmachines aan bedrijven die actief zijn in de automotive industrie, de bouw en infra, de meubelbranche, buizenfabrikanten en metaalgroothandels. Zij opereren over de hele wereld, van Europa tot Amerika en van Japan tot Mexico. Deze samenwerkingen heeft ons een brok aan ervaring opgeleverd. Op basis van deze kennis en expertise bouwen onze consultants en specialisten ook vandaag de dag verder aan totaaloplossingen.

Contact

Neem contact met ons op door middel van onderstaand contactformulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.