We take care

Flexibele productie van structuurbuizen

De structuurbuizen die worden gebruikt in de bouw, infra en stallenbouw, moeten flexibel gezaagd kunnen worden door de juiste professionele zaagmachine. Denk aan buizen als onderdeel van magazijnstellingen, verwarmingssystemen, hekwerken of stalinrichtingen.

Turn key project

Bedrijven die als opdrachtnemer aan de slag gaan binnen een turn key project, hebben vaak grotere series van hetzelfde product nodig. De zaagmachines van Bewo zagen buizen die bijvoorbeeld nodig zijn bij de realisatie van nieuwbouw, precies op maat en volgens nauwkeurige toleranties.

Bewerking

De structuurbuizen die met een automatische zaagmachine van Bewo op maat worden gemaakt, zijn vaak wat groter en zwaarder van omvang. Na het zagen van de buis kunnen meerdere bewerkingen met elkaar worden gecombineerd tot halffabricaten. Dat maakt de toepassing flexibel. Moeten alle buizen zijn uitgerust met gaten of andere ponspatronen? Tijdens de nabewerking wordt dit gerealiseerd tijdens het ponsproces. Daarna kunnen de bewerkte buizen direct naar de spuiterij.

CPO handzaag

Behalve de elektrische zaagmachine is de CPO handbediende zaagmachine nog altijd een veel gebruikte toepassing, vooral in de bouw en infra. De handzaag stelt de gebruiker namelijk in staat flexibel om te gaan met het bewerken van de buis. Doordat de materiaalklem zelf centrerend is, kan de gebruiker eenvoudig met een verstekblokkering zowel rechts- als linksom verstekzagen. De zaag heeft daardoor altijd het meest ideale aangrijpingspunt, wat slijtage van het zaagblad vermindert. Het geringe onderhoud en de lange levensduur maakt van deze handzaag een geliefd machineconcept in de bouw en infra.

Meer weten over Bouw en infra?

Neem contact met ons op

Contact

Neem contact met ons op door middel van onderstaand contactformulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.