We take care

Zagen

Bij vragen over zagen en de aanverwante zaaglijn vragen mensen zich vaak of we een combinatie kunnen realiseren tussen een hoge productiviteit en een hoge mate van flexibiliteit. Die middenweg hebben wij al lang gevonden. Niet voor niets investeren we continu in het verder ontwikkelen van bestaande en nieuwe concepten. Iedere oplossing is klantspecifiek maar de vraag naar een mix van productiviteit en flexibiliteit blijft terugkomen. Daarom hebben we oplossingen voor branches die ver uit elkaar liggen wat wensen betreft maar die uiteindelijk allemaal hetzelfde willen: een betrouwbare zaaglijn met hoge prestaties.

Automatische zaaglijnen

In het realiseren van automatische zaaglijnen realiseren wij industriële zaagmachines en automatische zaagmachines die zowel een hoge output leveren als flexibel zijn.
Dat betekent dat de machine snel kan omstellen en vele duizenden toepassingen per uur kan realiseren. We vinden altijd de juiste verhouding zodat de zaaglijn een perfecte mix krijgt van productiviteit en flexibiliteit. Willen jullie processen verder automatiseren, dan begint dat al in het magazijn waar buizen klaar liggen voor bewerking tot aan de logistieke afdeling. In overleg kijken we welke toepassingen zich het beste lenen voor jullie specifieke situatie. Het proces draait om veel meer dan zagen alleen. De behoefte aan de nabewerking van een product is eveneens groot en daarom kunnen de zaagmachines van Bewo ook buizen ontbramen, aanfasen, meten en wassen.

Innovatieve machines

Iedere machine is modulair van opbouw. Een nageschakeld proces achter een zaagmachine hoeft niet van Bewo af te komen. Combinaties zijn denkbaar. Bewo adviseert en levert ook buiten de eigen productielijn. Alle oplossingen zijn schaalbaar waardoor jullie met zeer innovatieve machines gaan werken.

Krasvrij zagen

In het proces van zagen zien klanten voor delicate producten graag een oplossing die niet voor krassen zorgt. Daarom is het zo belangrijk in de handling en de contactvlakken de juiste keuzes te maken. Bij de wens tot krasvrij zagen komt de keuze voor de contactmaterialen heel precies. Daarbij moet contact tijdens transport zoveel mogelijk worden vermeden. Tot slot raden wij aan spanen efficiënt te verwijderen in het zaagbereik. Dat laatste lukt door van beneden naar boven te zagen. De zaag zit in dit geval onderin, waardoor de spanen naar beneden vallen en niet alle kanten opvliegen. Dat maakt de zaaglijn ook toegankelijker en veiliger. Met het faciliteren van een betere spaanafvoer vergemakkelijken we het zaagproces.

Klem die vervorming bij zagen voorkomt

Het proportioneel zagen werd vooral toegepast bij het zagen van één buisje. Voor meervoudig zagen hebben we het nu ook mogelijk gemaakt toch proportioneel te kunnen zagen. Dat leidt tot een hogere output en een betere standtijd voor het zaagblad. De elektrische klem waarmee de zaaglijn kan worden uitgerust, waarbij de vereiste kracht automatisch wordt ingesteld op basis van de buisafmeting en materiaal. Daardoor ook geschikt voor het klemmen van dunwandige materialen. Het voordeel van elektrisch klemmen in een precair proces is dat een grote range van klein tot groot met de behulp van één universeel gereedschap kan worden bewerkt. Daarbij is de klem ook geschikt voor zeer dunwandige buizen, zodat geen vervorming optreedt. Deze toepassing wordt veel geprezen in de automotive industrie en meubel branche.

Meer weten over Zagen?

Neem contact met ons op

Contact

Neem contact met ons op door middel van onderstaand contactformulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.