We take care

Ontbramen

De metalen buizen die nabewerkingen kennen aan de hand van zaaglijnen van Bewo, duiken in tal van industrieën op. In de automotive branche bijvoorbeeld, wordt gebruik gemaakt van ontelbare deelproducten en dat maakt het nabewerken zo belangrijk. In de eerste plaats omdat de lengtetolerantie een factor van betekenis is en in de tweede plaats omdat de deelproducten van een markering moeten worden voorzien. Bij het ontbramen van een metalen product werkt de afbraammachine met twee borstels aan het uiteinde van de buis. In het proces van aanfasen kan na het zagen een gedefinieerde kant worden gemaakt. Daarbij speelt de lengtetolerantie een grotere rol van betekenis. De tolerantie kan heel precies worden gespecificeerd.

Slimste oplossing voor metaal: aanfasen of ontbramen met een nabewerkingsmachine

Tijdens de eindbewerking worden beide uiteindes van de metalen buis bewerkt en kan voor ontbramen of aanfasen worden gekozen. Het proces van metaal ontbramen (ook wel afbramen genoemd) is er vooral één van het verwijderen van de scherpe kantjes van een buis met een afbraamborstel. Zijn de eisen die aan het eindproduct worden gesteld nog iets specifieker, dan is aanfasen een logische keuze. Bij aanfasen is sprake van een gedefinieerde eindbewerking. Het is een iets duurder en langzamer proces dan ontbramen. Ontbramen kan tot wel 7000 producten maar verloopt minder gedefinieerd. Een groot voordeel van aanfasen is dan ook dat de lengtetolerantie heel nauwkeurig kan worden bepaald. Tot slot maakt ponsen deel uit van de mogelijkheden tot nabewerking. Bij het ponsen gaat het vooral om de productuiteinden te voorzien van gaten of gedefinieerde kant t.b.v lassen of anodiseren. Door middel van een ponsnippel worden er gaten in de buis gemaakt.

Innovatief afbramen van metaal

Iedere zaaglijn kan modulair worden opgebouwd. Of het nu gaat om het innovatief afbramen van metaal, het aanfasen of ponsen: alle processen maken deel uit van deze modulaire opbouw. Door modules achter elkaar te plakken, breidt u het proces steeds een beetje verder uit.

Meer weten over nabewerkingen?

Neem contact met ons op

Contact

Neem contact met ons op door middel van onderstaand contactformulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.